Vraag:
Hoe geef je een tempoverandering aan tijdens een herhaling?
Samuel Alonso
2017-08-07 03:37:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een korte vraag: wat is de notatie die wordt gebruikt om aan te geven dat een bepaald deel van een stuk op een hoger / lager tempo moet worden gespeeld, maar alleen tijdens een herhaling. Als ik bijvoorbeeld een DC al Fine heb aan het einde van mijn stuk, en ik wil het hele stuk 40BPM hoger spelen dan het oorspronkelijke tempo op de tweede run, hoe kan ik dat dan schrijven? / p>

Ben jij misschien de geluidsontwerper van Super Mario Bros?
xD Nee, eigenlijk geen ^^
Een antwoord:
Bob Broadley
2017-08-07 04:15:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik gewoon tekst. Ik zou deze informatie met de D.C. (of D.S.) markering en met de originele tempomarkering plaatsen. Maar ik zou het in een haakje stoppen.

Dus bijvoorbeeld aan het begin:

"Allegro (sneller op DC)" of "Allegro (sneller 2e keer)"

en

"DC al Coda (snellere 2e keer)"

Je zou zelfs de daadwerkelijke tempoverandering kunnen schrijven. Bijvoorbeeld: "Allegro (Presto on D.C.)" of plaats de verschillende metronoommarkeringen op een vergelijkbare manier.

Voor dit soort onderscheidingen kun je niet beter dan alleen tekst gebruiken om uit te leggen wat je wilt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...