Vraag:
Hoe begin je met het tokkelen van basgitaar?
Shimmy Weitzhandler
2011-06-07 01:14:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een online tutorial voor beginners over bas-pluktechniek (fingered), zoiets als de afbeelding hieronder.

Belangrijk : ik ben niet op zoek om te leren spelen de noten enz. zou ik zeggen dat ik niet wil leren bassen te spelen, maar alleen de techniek om ritmes te kunnen tokkelen met mijn rechterhandvingers - geen linkerhand.

Ik ben dyslectisch, dus ik bekijk liever video's dan instructies te lezen. Ik vond het antwoord hierop op http://www.itsabass.com/slap_bass.html
Drie antwoorden:
ldg
2011-06-10 23:48:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Index (1) Middelste (2) Ring (3)

Je moet minstens twee vingers gebruiken.

Als je twee vingers gebruikt, is het erg belangrijk om de vingers af te wisselen. 1 2 1 2 1 2. Oefen langzaam en zorg ervoor dat ze elkaar afwisselen. Wissel je vingers niet af over de banden en vertraagt ​​je spel. Het kan een moeilijke gewoonte worden om te doorbreken.

Als je drie vingers wilt gebruiken, is de methode 1 2 3 2 en herhaal dan.

Je hoeft er eigenlijk maar twee te gebruiken, tenzij je een aantal waanzinnig snelle dingen speelt.

Je kunt je duim gebruiken zoals je wilt voor een ander geluid of stijl. De duim wordt voornamelijk gebruikt op dubbele stops. Een dubbele stop is wanneer u twee snaren tegelijk speelt. Dus je kunt de E-snaar met je duim spelen terwijl je speelt, zeg de A-snaar met je wijsvinger.

Dat is precies wat ik zocht. Dank je. Als je een extra gids (fingered) hebt voor verschillende ritmes (geen noten), zou ik dat erg waarderen.
Wat is ook de aanbevolen vingerzetting voor drielingen?
Voor drielingen zou je nog steeds 1 2 1 2 1 2 afwisselen
Deryl Gallant
2011-06-07 05:54:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gemakkelijkste manier om te beginnen is vergelijkbaar met de afbeelding hierboven ... plaats je duim op de pick-up en gebruik je wijsvinger. Dit is de meest eenvoudige methode. Ontspan - niet gespannen. plaats het topje van je duim op de bovenrand van de pickup en begin door gewoon de E-snaar (degene die het dichtst bij je in de buurt is) keer op keer te plukken - probeer het op het tempo van Queen's "Another one Bites the Dust" ... instant bassist!

Als je dit eenmaal onder de knie hebt, ga je gewoon verder met de volgende snaar - houd je duim voorlopig op de pick-up.

Neem pauzes - het is een fysiek instrument.

Als u zich hiermee op uw gemak voelt, kunt u overschakelen naar afwisselende vingerzetting: gebruik uw eerste en tweede vinger afwisselend heen en weer. Probeer deze snaar voor snaar opnieuw - Je kunt in hetzelfde tempo als voorheen of iets sneller beginnen.

Oefen opnieuw op elke snaar en daar heb je het - je bent klaar voor je eerste optreden van 4 noten

dus is er een officiële methode / patroon / begeleiding voor wanneer welke vinger moet worden gebruikt? Gebruik je ooit je duim ook om te plukken? Hoe zit het met de 3e (en 4e)) vingers, doen die ook mee aan het epileren?
Er is geen officiële methode ... de meest voorkomende is de 1e, 2e zoekcombinatie. Maar er zijn mensen die meestal één vinger gebruiken (James Jamerson) of mensen die alle 4 gebruiken (Alain Caron) ... het gebruik van de duim is niet erg typerend voor alle muziekstijlen, maar het kan best handig zijn, samen met een handpalmdemper voor een zeer gedempt "dreun, dreun, dreun" geluid.
Umi
2011-06-13 06:28:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal hoeft u alleen uw wijsvinger en middelvinger te gebruiken - voor de eenvoudigste zinnen kan zelfs één ervan voldoende zijn.

Een van de manieren om een ​​zuiver geluid te krijgen, is door je vinger de snaar te laten tokkelen, dan door te gaan en op de volgende snaar te landen. Als je bijvoorbeeld een open G speelt, laat je de vinger op de D-snaar landen. Dit helpt je vinger binnen een consistent bereik te houden (waardoor je een referentiepunt krijgt, wat altijd goed is), en zal ook de aangrenzende snaar dempen, waardoor het moeilijker wordt om grappige geluiden uit die snaren te laten komen. Meestal houd ik mijn duim verankerd aan de lage E-snaar, maar bovenop de pickup (zoals op de foto) is evengoed geldig. Als ik mijn duim op de lage E heb verankerd en op die snaar wil spelen, verplaats ik deze naar de bovenkant van de pickup. Ik vind dat gemakkelijker, omdat ik hou van de hoek waarin mijn pols wordt geplaatst.

Als je met twee vingers speelt, is het noodzakelijk om te oefenen met het afwisselen tussen beide. Anders verlies je de snelheid die je kunt krijgen door twee vingers te gebruiken.

Voor drielingen - ik speel graag 3-2-1 (ring-middelste-index).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...