Vraag:
Wat betekent deze staf met dubbele hoge tonen voor contrabassen?
Toby Samples
2019-08-11 10:15:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Halverwege Rachma's Prelude in C # m is er deze verbonden set dubbele sleutels. Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen? Het was een enkele set bas- en treble-sleutels voor de helft van het nummer.

Ik dacht dat er misschien een DC Al Coda (sp.?) Ding aan de gang was waarbij ik een set moest spelen en terug zou keren om de ten tweede ... eigenlijk geen idee. Bij voorbaat dank voor de hulp.

enter image description here

Satirische vertolking van dat stuk: https://www.youtube.com/watch?v=ifKKlhYF53w
Vier antwoorden:
Tim
2019-08-11 12:39:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hij was best een goede speler - ook flamboyant. Als hij goed keek, speelde hij in de dubbele hoge tonen het akkoord aan het begin van een maat, dan de drie trillende akkoorden, kwam weer naar beneden voor het volgende octaaf op tel 3, ging dan weer omhoog, enzovoort, allemaal met de rechterzijde De l.h. wordt op dezelfde manier gespeeld. Er gebeurt zoveel, het is beter om de 'twee delen' in elke hand te lezen (en te schrijven) en 'ffff' betekent alles geven - geen kans om per ongeluk de verkeerde noot te spelen - iedereen zal het merken! p>

Het is vrijwel SATB, maar voor één speler. Het kost wat moeite, maar als het klaar is, klinkt het niet alleen fantastisch, maar het ziet er ook spectaculair uit.

En hij had enorme handen, wat een voordeel is bij het spelen van zijn muziek.
PLL
2019-08-12 00:47:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alle vier de notenbalken moeten gelijktijdig worden bespeeld. Beide hoge notenbalken zijn voor de rechterhand, beide basbalken zijn voor de linkerhand.

Het is opgesplitst in dubbele notenbalken. zodat het niet zo druk wordt als op twee staven. Deze notatie is vrij ongebruikelijk, maar niet uitzonderlijk, als een manier om secties met een dichte textuur beter leesbaar te schrijven.

Referentieprestaties op YouTube, met score (passage met dubbele notenbalk om 2:21)

Merk op dat vanaf de volgende pagina (je kunt hier zelfs de markering zien), de bovenste balk aan de linkerkant omhoog gaat naar een g-sleutel. Dit op de ene notenbalk noteren zou lastig zijn en erg verwarrend om te lezen, omdat de sleutel tussen elk ander akkoord moet wisselen. Daarom is het op deze manier opgesplitst.
user62474
2019-08-11 16:04:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat is het geval voor het sostenutopedaal (het middelste pedaal, niet het sustainpedaal) op een vleugel. Je speelt de akkoorden in het 2e en 4e systeem, houdt de noten vast door het sostenutopedaal in te drukken en speelt vervolgens de onderbroken noten in het 1e en 3e systeem (die niet worden vastgehouden omdat het sostenutopedaal alleen noten bevat die actief waren toen het werd verlaagd) en laat het sostenutopedaal los net voordat u het volgende lange akkoord in het 2e en 4e systeem speelt.

Laurence Payne
2019-08-11 16:52:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt het allemaal tegelijk spelen. Het is behoorlijk 'bravoure', maar er is veel erger in Rachmaninoff. :-) Je zou het allemaal op twee notenbalken kunnen schrijven als je dat zou willen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...