Vraag:
Waarom kan ik niet spelen met een achtergrondtrack of andere muzikanten?
Paul
2019-02-11 19:55:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een 63-jarige man die nog nooit een instrument heeft bespeeld, maar ik ben onlangs begonnen met het leren spelen van mondharmonica. Ik ben halverwege mijn tweede mondharmonicatijd van 12 weken en ik kan niet alleen niet spelen met andere mondharmonicaspelers in de klas, ik kan nog steeds niet spelen met een achtergrondtrack, wat betekent dat ik niet met een band kan spelen.

De les van deze week was een goed voorbeeld. Ik heb de hele week een stuk geoefend en het is bijna perfect. Thuis kan ik het stuk alleen spelen van begin tot eind, in de klas alleen kan ik van begin tot eind spelen, maar als de persoon naast me met me speelt of de hele klas meespeelt, verlies ik het helemaal. Hetzelfde als een achtergrondtrack wordt opgezet en we spelen allemaal afzonderlijk.

Ik heb iets nodig om dit op te lossen ... aanwijzingen of advies?

Je hebt waarschijnlijk gewoon meer oefening nodig. Als je minder dan een jaar muziek speelt, is dat niet verrassend. Net als leren blazen en buigen en al die andere dingen, is het leren van de tijd met andere muzikanten een vaardigheid die je moet leren en oefenen.
Misschien wennen aan het meespelen met YT-achtergrondtracks.
Wie leidt / bepaalt het tempo? Volgen de anderen jou of iemand anders? Probeer een video-play-through te maken die is gericht op de hoofdspeler in de groep (of dirigent als je die hebt) en oefen dan om die video af te spelen. Extra goed als je de hoek hetzelfde kunt krijgen als vanuit waar je zit.
Wat gebeurt er als je met anderen of met een achtergrondtrack probeert te spelen? Wat bedoel je met "ik verlies het helemaal"? Ik veronderstel dat je niet oplost in een plas van door plankenkoorts veroorzaakte tranen. Is het een kwestie van in de tijd blijven met de anderen? Om in harmonie met hen te spelen? Van iets anders? Als het tijd is, probeer dan langzaam te oefenen en geleidelijk aan te versnellen.
Ten eerste: gefeliciteerd met het leren spelen! De antwoorden van andere gebruikers zijn een goed advies. Ik kan alleen maar toevoegen: geef niet op. Oefen thuis met enkele YouTube-video's; bouw zelfvertrouwen op: je kent het stuk, vertrouw erop dat de andere spelers hun deel zullen doen en het jouwe zullen doen. Als je het nodig hebt, vraag dan je leraar / klasgenoten om hulp bij het bepalen van het tempo.
Zoals anderen al hebben gezegd: het is echt moeilijk. Je moet het juiste compromis vinden tussen vergeten wat je moet spelen omdat je te veel naar de anderen luistert, en het ritme verliezen omdat je helemaal geen aandacht aan de anderen besteedt.
het is een vaardigheid en het kost tijd om dit te leren, althans gedeeltelijk zijn waarschijnlijk zenuwen. Het verliezen van je tijdsbesef in het gezelschap van anderen is iets waar ik last van heb en alleen vertrouwen winnen door te oefenen zal helpen.
Wauw mensen, ik kan jullie niet genoeg bedanken voor het advies en de steun. Ik zal niet op jullie allemaal antwoorden / reageren, maar het lijkt erop dat ik moet tikken. Ik heb wel een metronoom op mijn telefoon geprobeerd, maar vond dat ook storend! Dus ik ga leren om met mijn voeten op de maat te tikken ... eigenlijk, als mijn leraar speelt, rockt hij van voet tot voet als hij de maat voor ons accentueert ... het kwartje is gezakt, nu moet ik gewoon raap het op! Wat een leuke groep .... Ik kom terug!
Hallo Paul - als je je account registreert in plaats van een nieuwe, niet-geregistreerde account aan te maken, kun je elke keer nuttige dingen doen zoals antwoorden accepteren, je berichten bewerken enz. Onze [over] pagina bevat heel veel nuttige informatie. Voorlopig verplaats ik dit bericht naar een opmerking.
Als je met anderen begint te spelen, kun je op elk moment tijdens de sessie, zolang je geen hoofdpartijen neemt of in een kritieke rol zit, altijd stoppen, pauzeren, weer meedoen, enz. Als mensen samen jammen, komen er een paar mensen bij, spelen de anderen rustig mee, proberen soms ideeën, enz. En verhogen hun volume wanneer ze synchroon lopen. Er is niets mis met in- en uitgaan terwijl jullie allemaal samen leren; en onthoud, hoe leuker je het maakt, hoe meer je ervan zult genieten. Muziek voelt in het begin als een worsteling en op een gegeven moment realiseer je je dat je kunt spelen zonder er zelfs maar aan te denken.
Als je kunt, neem dan een video op van jezelf terwijl je speelt (thuis) en probeer dan met jezelf mee te spelen (en neem dat op enz.). Op deze manier kunt u wennen aan het spelen met andere geluiden (zelfs als ze hetzelfde zijn).
Negen antwoorden:
Joe
2019-02-11 20:02:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanuit mijn ervaring, begin heel eenvoudig. Ik begon met een metronoom en speelde een bekend stuk op verschillende tempo's om me te laten wennen aan het luisteren naar de maat en het spelen van de noten op het juiste moment als gevolg van een externe invloed.

Ga naar boven op een simpele backing-track-cd met een sterke beat, zoiets als een blues-backing-track voor beginners. Blijf ermee doorgaan, je zult er uiteindelijk aan wennen.

Samen met anderen spelen en in de tijd met hen blijven, gooide me in het begin echt van de kaart, het is nog steeds best moeilijk totdat ik me erin heb gevestigd .

Dit was ook mijn eerste gedachte. Je moet de tijd houden om met anderen te spelen en om te luisteren. Controleer je timing door iets heel eenvoudigs te oefenen met een metronoom.
Probeer ook de beat van de metronoom opnieuw te interpreteren als off-beats, als 2-en-4, enz. Probeer vervolgens een eenvoudig rechtopstaand basspoor te krijgen om mee te spelen (sommige meer geavanceerde metronomen hebben ook eenvoudige ingebouwde sequencers en stelt u in staat een eenvoudige bas- of drumtrack te programmeren). Het geluid van een contrabas heeft wat tijd nodig om zich te ontwikkelen, dus het zal altijd een beetje achter de tijd klinken (tenzij je de klap kunt horen), zo leer je anticiperen op het ritme en erin spelen.
Heel goed. Ik was het gebruik van de metronoom door mijn muzikale vrienden helemaal vergeten.
b3ko
2019-02-11 21:09:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leren spelen met anderen is een vaardigheid die moet worden geleerd, net als elk ander ding dat je moet leren om te kunnen spelen.

"Ik heb allemaal een stuk geoefend week en heb het bijna perfect "

Hoe weet je dat het" bijna perfect "was? Neemt u zelf een opname of video op en speelt u deze vervolgens af? Wat u denkt te horen als u speelt en wat u werkelijk speelt, kan heel anders zijn. Elke inconsistentie in tempo is misschien niet merkbaar voor jezelf, maar kan een treinwrak zijn als je met anderen speelt. De opname of video van je spel kan je dingen laten zien waarvan je niet beseft dat het anders een probleem is.

Oefen je met een metronoom? Dit kan erg nuttig zijn. Ik raad ten zeerste aan er een te gebruiken.

Heb je thuis toegang tot de achtergrondtrack? Als dat zo is, speel er dan op, want dit zal je eraan helpen wennen. Zo niet, dan heeft youtube veel nummers. Vraag je docent om een ​​kopie of of ze je een link kunnen geven naar een video met de juiste toonsoort / tempo / stijl waarmee je kunt oefenen.

Is er iemand voor wie je kunt spelen? huis? Een vriend of familielid zou prima werken. Uw probleem kan allemaal zenuwen zijn. Oefen het uitvoeren op een veilige plek voor mensen die nog steeds van je houden / zoals je als je niet goed bent, dit zal de zenuwen helpen verlichten en je laten wennen aan het spelen voor mensen.

Je volgt een les en de instructeur kent je speelniveau en heeft dit probleem waarschijnlijk in de klas gehoord en zal je er waarschijnlijk sneller mee kunnen helpen (meer dan een willekeurige persoon op internet die je nog nooit heeft horen spelen). Vraag hen om hulp.

Tot slot, als je vrienden hebt gemaakt met iemand in de klas, vraag ze dan om samen te komen en te spelen / oefenen. U zult allebei verbeteren door dit te doen. Het kan zijn dat een van jullie iets in de andere speler ziet waar je van kunt leren of die je elkaar kunt leren. Onderdeel van muzikant zijn is muziek maken met anderen en er is geen betere manier om dit te doen dan muziek te maken met iemand van hetzelfde of vergelijkbaar niveau als jij.

Dit is een levenslange reis en de meest Het belangrijkste is dat u zich aan de problemen houdt en deze aanpakt zodra ze zich voordoen. Probeer niet ontmoedigd te raken. IEDEREEN heeft probleemperioden bij het spelen op alle niveaus en de spelers die geweldig worden, zijn degenen die er doorheen werken en doorgaan.

Veel succes !!

Een techniek die soms nuttig kan zijn, is een variatie op een van mijn voormalige koordirigenten genaamd "wood-chopping". Gebruik een looper-pedaal of een ander middel om een ​​(typisch) gedeelte van vier maten van alles waarmee je probeert mee te spelen, netjes te herhalen, en blijf dat ene stukje keer op keer herhalen totdat het voelt alsof je het zou kunnen speel het een willekeurig aantal keer af zonder fouten. Dan de volgende sectie van vier maten, en dan de sectie van 8 maten die beide bevat, het stuk op die manier opbouwend. Houthakken op een harde sectie kan aanvoelen als veel meer werk dan volledig doorspelen, maar ...
... het kost veel minder tijd. Als 90% van een stuk geen probleem vormt, zal hout hakken 50 herhalingen op de lastige 10% veel meer mentale inspanning vergen dan 10 volledige playthroughs, maar zal het veel meer verbetering opleveren terwijl het slechts de helft van de tijd in beslag neemt. Door netjes te lussen wordt elke tijdverspilling bij het starten en stoppen vermeden, en het overbruggen van secties met vier staven helpt ervoor te zorgen dat men in de moeilijke secties kan spelen zonder erover na te hoeven denken.
"blijf bij en werk door de problemen als ze zich voordoen" Yep! Geniet van waar u aan toe bent terwijl u werkt aan verbetering. Maar de OP's 63, hij heeft dat waarschijnlijk al bedacht.
Laurence Payne
2019-02-12 02:04:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Backingtracks nemen geen gevangenen! Ze stoppen niet en wachten terwijl u bedenkt wat de volgende notitie is.

Maak u hier geen zorgen over. Je bent niet alleen. Kun je een kopie van de achtergrondtrack krijgen om mee te oefenen? Als je een computermens bent, zou je het een beetje kunnen vertragen (zelfs Windows Media Player heeft deze functie). Op tijd spelen is een aangeleerde vaardigheid.

Albrecht Hügli
2019-02-11 20:18:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou kunnen proberen om 4 maten van de achtergrondtrack af te spelen en dan 4 maten over te slaan en te proberen binnen te komen.

(mijn eerste gedachte was dat je misschien gestrest zou zijn door de sociale situatie, maar toen herinnerde ik me hoe moeilijk het was als beginner toen ik stopte om opnieuw binnen te komen. Als dit jouw probleem is, kun je dit oefenen en trainen ook zonder mondharmonica en kijk of het werkt:

Ik noem het tunnelzang: laat de muziek spelen, zing een zin, laat een zin rusten (zoals de trein in een tunnel zou passeren) en ga weer rechts in Tel dan luid de beats tijdens de rust. Als je geen probleem hebt om te zingen, probeer dan hetzelfde met de mondharmonica.

(Bereid het instrument tijdens de "tunnel" voor dat het gevuld is met lucht, voor zover aangezien ik dit instrument begrijp, hoeft het niet te ademen, je hoeft de hand maar een klein beetje te draaien dat er een andere hoek is, als ik me niet vergis ...)

Dit is een goed advies! Mijn drum (!!!) leraar zei altijd: als je het niet kunt zingen, kun je het niet spelen.
M. Stern
2019-02-11 23:57:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien stop je als je alleen speelt onbewust een fractie van een seconde als je niet zeker weet wat je moet spelen, of zelfs als je weet dat een moeilijk stuk begint. Ik denk dat ik dit probleem heb, met als resultaat dat je beschrijft: als ik met een achtergrondtrack speel, is er niet genoeg tijd. Ik zou nog steeds het gevoel hebben dat ik het nummer kan spelen, maar alleen. Anderen gaven goed advies om met de metronoom te oefenen, om opnieuw binnen te komen nadat je verdwaald was. Ik zou willen toevoegen: zorg ervoor dat je heel vloeiend notities leest (ik lees te traag om de achtergrondtrack te volgen). En controleer je voortgang door vroeg met een achtergrondtrack te spelen.

Brian THOMAS
2019-02-12 20:12:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zegt niet of je een geïmproviseerde lijn speelt of van notatie wanneer je speelt op de achtergrondtrack.

Maar als je een geïmproviseerde lijn speelt, raad ik aan om eerst te improviseren. met exact dezelfde eenvoudige ritmische figuur in elke maat, te beginnen met de eerste tel van elke maat. Dit is om het bewustzijn op te bouwen van waar de downbeat (tel 1) eigenlijk is. Deze benadering helpt je ook te anticiperen op de akkoordveranderingen naarmate het stuk vordert.

Als je er eenmaal vertrouwen in hebt, gebruik dan een iets ander ritmisch patroon - te beginnen in het midden van elke maat , leidend naar tel 1 van de volgende maat. Het klinkt alsof je op drift raakt als je uit het oog verliest waar je bent in de bar. Deze technieken zullen je helpen om je hiervan meer bewust te blijven.

Ik zou ook om een ​​1: 1-sessie met je leraar vragen - ze zullen vrijwel zeker kunnen ontdekken waar je fout gaat.

En tot slot, het is echt briljant dat je een nieuw muziekinstrument oppakt!

chasly - reinstate Monica
2019-02-13 02:32:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laten we het opsplitsen.

  1. Is het probleem fysiek of mentaal?

(i) Het is fysiek - dit is zeer waarschijnlijk voor een beginner. Je concentreert je zozeer op het verplaatsen van je mond naar de juiste plaats en ademhaling dat je gewoon geen tijd hebt om tegelijkertijd naar anderen te luisteren. Als je alleen speelt, ben je, zonder het te beseffen, je subjectieve tijd aan het uitrekken om te passen bij wat je doet. Voor een buitenstaander zou het verkeerd klinken, maar voor jou klinkt het prima. Remedie - vraag de leraar om je een gemakkelijker deel te geven om te spelen (zeg één tel per maat) totdat je er zeker van bent om tegelijkertijd te luisteren en te spelen. Of neurie gewoon een tijdje mee op de melodie tijdens de les en kijk of je dat bij kunt houden. Als je kunt, dan weet je dat het probleem ligt bij het fysiek bespelen van het instrument.

(ii) Het is mentaal - Afgezien van mensen met een of andere fysieke beperking, is ritmisch lopen een natuurlijk vermogen waarvan we ons ontwikkelen een jonge leeftijd. Zelfs als u mank loopt, zult u nog steeds regelmatig lopen, hoewel enigszins asymmetrisch. Laten we aannemen dat u voorlopig niet mank loopt. Als je om de een of andere reden niet kunt lopen, gebruik dan klappen.

Vind een eenvoudig en vertrouwd marsgeluid online, marcheer ter plaatse met de soldaten (a) kun jij ze bijblijven? (b) kun je het deuntje neuriën in de maat met de muzikanten terwijl je marcheert? (c) Kun je in de tijd marcheren en voor elke tel een enkele noot op de mondharmonica spelen? (d) kun je marcheren en het deuntje spelen? (e) Koop een goedkope elektronische metronoom. Schakel de band uit. Kun je marcheren en het deuntje spelen in de maat met de metronoom zonder naar de band te luisteren? (f) kun je op tijd spelen met de band zonder te marcheren?

Het geheim van op tijd spelen met andere bandleden is om tegelijkertijd te spelen en te luisteren. Als je je zo goed op het instrument concentreert dat je niemand anders kunt horen, ben je zeker zonder tijd.

Samenvattend. Analyseer met een methode die lijkt op degene die ik hierboven heb gegeven en zoek precies waar uw tijdwaarneming mislukt. Dat is waar je het werk moet doen. Stap voor stap!

Veel succes en geniet van je muziek!

Michael deTreville
2019-02-13 02:34:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spelen met andere mensen houdt in dat je heel veel vaardigheden bij elkaar brengt. waarvan de meeste vereisen dat je buiten jezelf stapt en achterom kijkt. Ten eerste moet je jezelf horen: heb ik het geluid geproduceerd dat ik probeerde te maken? Dat betekent dat je wat je hoort moet vergelijken met het muzikale beeld dat in je hoofd zat. Dan moet je horen wat de andere persoon (of personen) waarmee je speelt aan het doen zijn en dat vergelijken met wat je verwacht dat ze doen. Dan moet je horen wat je geluiden samen aan het doen zijn: zijn we in elkaar grijpend en zijn we een interessant geluid maken? En dan, als je een specifiek stuk speelt, (in plaats van jammen), vergelijk je dat geluid met het nummer in je hoofd ... Dit alles zonder je plaats te verliezen ...

Hallo, welkom bij Music.SE! Ik zie dat je de [tour] niet hebt gevolgd. Ik raad het ten zeerste aan om een ​​idee te krijgen van deze gemeenschap. Zie ook de [help] -pagina om de link "hoe schrijf je een goed antwoord" te zien. Dit beschrijft WAT hij moet doen, maar niet hoe hij het moet bereiken, wat nodig is voor een antwoord. Misschien [bewerk] het antwoord om dat uit te breiden. Zoals het nu is, kan dit antwoord worden verwijderd als "geen antwoord". Dit is een geweldige basis voor een antwoord, er is alleen wat meer nodig om daar te komen.
Eredian
2019-02-12 16:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alles is daar gezegd, of bijna, ik wil gewoon mijn persoonlijke mening over de metronoom delen: het kan je helpen als je denkt dat tempo je grootste probleem is, maar speel er niet altijd mee.

Metronoom verpest het gevoel van vrijheid tijdens het spelen en kan een nummer zo plat maken dat zelfs het perfecte tempo ongelooflijk saai klinkt.

Het kan het ook moeilijker maken om met andere mensen te spelen, terwijl je door jezelf te bevrijden van deze machine de anderen kunt volgen en het inhalen wanneer je een noot mist.

Don vergeet niet, zoals eerder gezegd, het kost tijd en uiteindelijk wordt het beter door gewoon meer te oefenen.

Hm, ik denk dat het voor een beginner veel belangrijker is om een ​​goede polsslag vast te houden en een externe puls te kunnen volgen, zoals een metronoom, dan om muzikale redenen er iets van af te kunnen wijken. Dit argument wordt te vaak gebruikt om het onvermogen om streng te zijn met de tijd te rationaliseren.
Ik denk dat het de eerste stap is, en dan de volgende. De eerste stap zou moeten zijn om de beat te begrijpen; oefen zo vaak mogelijk met de metronoom. DAN zou de volgende stap zijn om weg te gaan van de metronoom. Het is niet zo dat als je er altijd een gebruikt, terwijl leren je vermogen om op de maat te bewegen voor altijd verlamt.
Re, "Metronoom verpest het gevoel van vrijheid tijdens het spelen ... door jezelf te bevrijden van deze machine zou je de anderen kunnen volgen ..." Dat is het tegenovergestelde van mijn ervaring: de metronoom was een enorme hulp voor me toen ik leerde spelen. met anderen. Het punt is, als je in een ensemble speelt, heb je geen vrijheid. Je moet naar de maat luisteren, anticiperen op de maat en ermee meespelen.
Re, "... en vereenvoudig het inhalen als je een notitie mist." Je kunt het niet 'inhalen' nadat je het hebt verkloot - niet als je in een ensemble speelt. Dat is hoe treinwrakken gebeuren. Als je niet uit de groep gegooid wilt worden, leer dan door te gaan alsof de *** kup nooit is gebeurd, of als je dat niet kunt doen, stop dan in ieder geval een tijdje en doe je stilletjes "inhalen", in je eigen hoofd. Spelen met een metronoom hielp me om te leren door te gaan alsof mijn *** kups nooit gebeurd zijn. (Nou ja, ... de meeste van de tijd, in ieder geval :-)
Ik begrijp het meeste van uw antwoord, maar u begrijpt het mijne zeker verkeerd. Je moet niet tegen beginners zeggen dat we het niet kunnen inhalen als "vergis je niet of stop nu al", dat is eigenlijk een slecht advies. Fouten zijn cruciaal om dingen te leren, want leren inhalen is wanneer je in een band speelt. Hier ofc niet over een orkest praten, dat is een specifiek geval. Met een inhaalslag bedoel ik meteen weer op de juiste beat en toon.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...