Vraag:
Wat betekenen deze cijfers boven een maat?
user54077
2018-11-07 00:02:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

Op pagina 177 lijkt er iets te zijn dat lijkt op maten van 8,6,4, enz. Ik wilde het even controleren. Als er een duidelijke maat is met alleen een nummer en een lijn eronder, betekent dit dat wat dat nummer is, hoeveel maten er zijn?

Zoals altijd is [Dolmetsch] (https://www.dolmetsch.com/musicalsymbols.htm) de nummer één plek voor informatie over muzieksymbolen en markeringen. Aangezien uw specifieke vraag is beantwoord, zal ik niet de moeite nemen deze opnieuw te posten. Maar houd die link in gedachten.
Twee antwoorden:
phoog
2018-11-07 00:05:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat zijn rusten met meerdere maten. De eerste is 8 maten lang. Merk op dat het maatnummer 61 is, en de volgende maat maat 69. In dit geval laat het de zangers die dit deel gebruiken zien hoeveel maten het orkest speelt nadat ze klaar zijn met zingen (en misschien voordat ze weer gaan zingen op een volgende pagina). Het merkt ook belangrijke veranderingen op, die hen kunnen helpen om mee te volgen.

Om te benadrukken: het getal is het aantal maten, niet het aantal beats. Als u vier kwartnoten per maat telt, moet u het getal met vier vermenigvuldigen om het totale aantal tellen te krijgen. Als je twee halve noten per maat telt, vermenigvuldig dan met twee.

Ja, om het aantal beats te krijgen, moet je vermenigvuldigen met het aantal beats per maat, maar waarom zou je? In de meeste gevallen is het een stuk gemakkelijker om maten te tellen in plaats van tellen (dus je zou de tellen per maat tellen en het aantal maten apart tellen). Meestal is er bij een orkest ook een dirigent, wat betekent dat je zelfs kunt zien op welke maat je bent.
@11684 Ik neem aan dat de choreograaf de duur wil weten van de muziek waarvoor choreografie moet worden gecomponeerd, en ik heb geen idee hoe de choreografie moet worden geteld. Ik wilde gewoon helemaal ondubbelzinnig zijn, omdat ik eerder betrokken was bij een discussie waarin het onduidelijk was of de andere persoon begreep dat de cijfers eerder maten dan beats waren. De zangers hier zullen het waarschijnlijk te druk hebben om maten of beats te tellen.
@11684 Ik ben het ermee eens. Aangezien dit stuk in 4/4 is (volgens mijn beste schatting), zou ik deze tellen als "1 2 3 4, ** 2 ** 2 3 4, ** 3 ** 2 3 4" enzovoort tot " ** 8 ** 2 3 4 "en dan zou ik opnieuw beginnen vanaf 1 voor de volgende set. Op die manier houdt u bij waar u zich in de rest bevindt. Als je met een orkest speelt, is het nog gemakkelijker omdat je gewoon het aantal down beats telt dat de dirigent doet!
Arsak
2018-11-07 00:11:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De horizontale lijn geeft een rust aan die de hele maat duurt en het getal hierboven geeft het aantal maten aan dat je moet rusten.

Je kunt dit gemakkelijk bevestigen door naar de kleine cijfers boven de maatstrepen. Ze worden meestal verhoogd met stap 1, maar bij de maten in kwestie komt de toename overeen met de cijfers boven de rusten.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...