Vraag:
Hoeveel invloed heeft een staartstuk op de algehele geluidskwaliteit van een elektrische gitaar?
valverij
2014-07-23 20:41:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In hoeverre beïnvloedt de kwaliteit van de tailpice (of "stopbar") de algehele geluidskwaliteit van de gitaar op een typische stoptail-brug zoals hieronder afgebeeld? Welke voordelen kan een gitarist zien door dit deel van de brugopstelling te upgraden?

Ter referentie, hier is een typische tweedelige stopstaartopstelling (van Wikipedia):

Typical Tune-o-matic bridge with a stopbar

Met het risico te klinken als een knorrige oude muzikant (ik ben daar tenminste 2 van de 3 :-)), zijn elektrische gitaren eigenlijk niets meer dan frequentiegeneratoren. De boventoonreeks kan van hier naar Orion's Belt worden gemanipuleerd met een paar eenvoudige elektrische schakelingen (zie 'stompbox' en 'effectprocessor'). De serie bronboventonen doet er minder toe dan de meeste mensen zouden willen geloven.
Hoewel ik veel signaalprocessors en effecten voor mijn gitaren heb, moet ik het respectvol oneens zijn met Carl. Het is essentieel om het geluid goed te krijgen voordat je ermee gaat spelen. Als je begint met een slecht geluid, kun je maar zo veel doen met effecten. Daarom hebben zoveel goede gitaristen veel gitaren - ze klinken anders.
@DrMayhem Ik accepteer uw antwoord zonder voorbehoud, maar wil erop wijzen dat de kwaliteit van het instrument op bijna elk instrument van invloed is op hoe hard de muzikant moet werken om een ​​goed geluid te produceren (in tegenstelling tot of er een goed geluid kan worden geproduceerd). ). Ik heb gezien dat professionele violisten geweldig geluid haalden uit de huur van een 1/2-maat kind, maar ze waren niet blij met de moeite die het kostte :-)
Dat is ook heel erg waar Carl, de inspanning is een factor die ik niet eens had genoemd.
Een antwoord:
Doktor Mayhem
2014-07-24 13:41:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De brug is het belangrijkste verbindingspunt tussen de snaren en de body, maar het staartstuk is hier een essentieel onderdeel van. Het belangrijkste effect van het upgraden hiervan is het veranderen van sustain en toon.

Mogelijk merkt u ook een verbetering in de stemstabiliteit - als u een upgrade uitvoert van een brug / staartstuk van slechte kwaliteit.

Het daadwerkelijke effect varieert sterk tussen een akoestische, semi-akoestische en solide gitaar, en ook tussen doorlopende en geschroefde gitaren, maar tenzij er een specifiek geluid is dat je zoekt, zou ik deze upgrade niet zo zien handig - het is erg klein in vergelijking met de meeste andere aanpassingen die je zou kunnen maken.

Mijn suggestie: doe dit niet tenzij je een kapot staartstuk hebt of een staartstuk van slechte kwaliteit, of de afwerking wilt veranderen. Je kunt beter sparen voor een andere gitaar als je een ander geluid wilt.

Bedankt. Ik kocht een goedkope, in elkaar geslagen gitaar van een vriend die ik als projectgitaar gebruik om wat te oefenen met het maken van wat minder dan routinematige aanpassingen (ik moest de gaten in de kop al ruimen om betere tuners te installeren, en ik zal waarschijnlijk het lichaam moeten schuren en opnieuw lakken). Ik heb de hardware geüpgraded om het een beetje beter te laten klinken / spelen, maar ik wilde er niet * te * veel geld in stoppen. Ik dacht dat een nieuwe topkam, stemmachines en brug genoeg zouden doen om de klank op te fleuren en wat sustain te geven (het klinkt nu "modderig"), ik was gewoon niet zeker van het staartstuk.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...